mercredi 6 mai 2009

Manifestations à Caen


Le blocage continue toujours à l'université de Caen. Hier après l'AG les choses sont tournées aux heurts entre la police et les étudiants, et la présidente a annoncé une fermeture administrative, encore une fois. Je suis réellement partagée sur ce sujet: comme maman, j'aimerais que ma fifille puisse faire ses exam et passer à l'année suivante (bien sur)...mais si cette reforme passe, peut-être les matières qu'elle étudie ne vont plus faire partie du programme de l'année prochaine (oui, elle étudie finnois, suédois, anglais et grecque), déjà, après les rumeurs, les langues anciennes ne vont plus être enseignées à Caen.Caen'in yliopisto on edelleen suljettuna: eilen iltapaivällä opiskelijat ja poliisi ottivat yhteen yliopiston päärakennuksen edessä. Minun on vaikea ottaa kantaa yliopistouudistukseen; äitinä tietenkin toivoisin, että kaikki rauhoittuisi ja tyttäreni voisi päättää tämän opintovuotensa. - ja toisaalta, joss uudistus tulee voimaan , hän ei ehkä voikkaan jatkaa opintojaan samassa kaupungissa ensi vuonna - "kuolleet kielet" ovat jo tipahtamassa Caen'in opinto-ohjelmasta ja jos pohjoismaisista kielistä ei kukaan hyödy, nekin varmaan siirtyvät ainoastaan Pariisiin!

4 commentaires:

hpy a dit…

Suurin ongelma tassa kysymyksessa niin kuin monessa muussakin meilla Ranskassa on ehka se etta osa opiskelijoista (tms) voi pysayttaa kaikkien opinnot, myos niiden jotka haluaisivat jatkaa, lukea, tentata jne. Joka kerta kun kuka tahansa, olisi sitten oikealta tai vasemmalta laidalta, on halunnut tehda jotain uudistuksia, ruvetaan manifestoimaan ja sitten mistaan ei tule koskaan mitaan. Muuten en ole asiasta tarpeeksi perilla sanoakseni kuka on oikeassa, kuka vaarassa. En siis ole lukenut teksteja.

pomme a dit…

Teksteistä ei itse asiassa saa paljon selvää, yliopistouudistus Euroopassa kuuluu vuonna 1999 alkaneeseen Bolognen prosessiin - luin kaiken läpi, koska se koskettaa omaa perhettä. Sepä se, Ranskan charmi, mikään ei ole koskaan yksinkertaista!

Stazzy a dit…

Houlà, onpas siellä ollu mellakat.

Täälläkin kyllä fac on ollut blokattuna jo ties kuinka monta kuukautta, ja poikkis jännittää onko vuoden arvosanoilla mitään arvoa kandintutkintoihin haettaessa. Menee homma persiilleen, jos tulevaisuuden suunnitelmat menevät täysin uusiksi vain sen takia, että muutamat eivät osa tehdä mitään häiritsemättä kaikkia muita.

pomme a dit…

Caenissa poliisit joutuivat taas tyhjentämään yhden amphin, seuraava AG on huomenna; kukaan ei vielä tiedä, otetaanko vain eka lukukausi mukaan tutkintoihin - vai pidetäänko toisen lukukauden kokeet.