mardi 2 juin 2009

Elsassintuliaisia:)



Tytär tuli eilen takaisin viikonloppumatkaltaan, mukavaa oli ollut. Elsass oli kaunis, ihmiset kivoja, ja murre "erilaista". He olivat ehtineet käydä viinitiellä, ja tuliaiset näyttävät tälläisiltä. Viikonloppuna apertiiviksi on siis elsassilainen kir: karhunvaapukkalikööriä ja kuohuviiniä ( yleensähän kir tehdään mustaherukkalikööristä ja valkoviinistä; erilaisia versiota on olemassa)

Kuvaan tuli myös leipäkone, jälleen aamu, jolloin ei ole aikaa lähteä leipäkauppaan.

Ma fille est revenue avec quelques souvenirs d'Alsace. Elle a bien aimé son voyage (huit heures par le train quand même, avec les attentes et le changement) Elle a trouvé l'Alsace très joli, les gens chaleureux et le "dialecte" différent. Ils avaient du temps pour faire la "Route du vin" et elle m'a amené quelques bouteilles. Le week-end prochain notre kir sera fait du crème de mure avec le crémant d'Alsace - on pourra comparer le avec le crémant de Loire, que j'aime bien.

La machine à pain est en train de tourner à coté: je commence à réussir de faire du pain correct.

11 commentaires:

hpy a dit…

Jos loytaisin ruisjauhoja yrittaisin tehda ruisleipaa suomalaisittain. Autrement le pain de la boulangerie me convient parfaitement.
Le crémant d'ALsace - délicieux! Même nature.

pomme a dit…

On a fait quelques fois du pain "à la main", c'est meilleur que le pain qui sort de la machine...dommage que pour le faire correctement il faut passer 5 à 6 heures, jamais du temps.
Nyt kun Pariisissa on se putiikki, josta saa ruisleipää ja karjalanpiirakoita, haaveilen niistä paljon vähemmän. Itse asiassa ne taitaa kuulua nostalgiaan...

Anonyme a dit…

Bonjour,

Je crois que les crémants vont être vendus de plus en plus à la place du champagne.Le crémant d'Alsace sont très réputés, il parait.
Bon, on ouvre la bouteille?
Je prend juste un petit verre comme d'habitude.

DV

Susa a dit…

Kir Royal on lempidrinkkini, siita vaan tulee paansarky jos juo enemman kuin yhden...tai pari. ;)

pomme a dit…

DV, pour ton anniversaire?

susa, niin minunkin! Joo, päänsärkyä pitää varoa, ei liikaa kuplia ;)

Cergie a dit…

Nous préfèrons le crémant au champagne, de plus je suis originaire d'Alsace avant les Vosges (mes arrière grands parents ont fui en 1870 pour rester français). La crème de mûre ! Slurp ! Avec du bourgogne cela donne le murmure, spécialité du Morvan.
Lorsque notre fille est allée à Munich une année, elle est revenue avec plein de bière et de verres ; sa valise était très, très lourde !

pomme a dit…

Cergie, tu m'as donné envie d'un kir tout de suite lol

Marjut a dit…

Leipäkonetta olen miettinyt monet kerrat, tuleeko sillä hyvää leipää??
Ruisleipää olen tehnyt kerran tai pari täällä, yllättäen ruisleivän kaipuu ei olekkaan niin kova kuin luulin. Suomessa söin ainoastaan sitä. Nyt kelpaa kaikki mahdolliset, leipiähän on niin montaa sorttia olemassa. Yleensä kyllä mieluummin jotain muuta kuin ihan valkoista leipää.

Kivat tuliaiset olet saanut:)

hpy a dit…

Olet siis kaynyt Sailanluona Kiva-putiikissa. Vanha tuttuni - vaikka olimme kadottaneet toisemme moneksi vuodeksi kunnes blogini kautta tutustuimme uudestaan. Ei vaan tule kaytya Pariisissa enaa juuri koskaan, ja silloinkin kiireessa.

Stazzy a dit…

Ruisjauhoja löytyy jokaisesta luomukaupasta, itsellä ei ole ollut suurtakaan ongelmaa. :)

"Murre... erilaista."
Se nyt on vähintä mitä voi sanoa, gecht's?

pomme a dit…

Marjut, sitä täytyy harjoitella; itse asiassa vaikeinta on aineiden mittaaminen oikein, muuten leivästä ei tule hyvää!

hpy, jep olen käynyt pari kertaa, kun on ollut aikaa. Siellähän on hyvät valikoimat erikoisuuksia;)

stazzy, JA.